KA4
Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě 4.2 Miniprojekt SLUŽBY I - "GASTROPROVOZ"
|
|
V rámci realizace aktivit KA4 Gastroprovoz byly zhodnoceny dosavadní zkušenosti s přínosem realizace jednotlivých aktivit mini projektů pro pedagogy v oblasti zefektivnění výchovně vzdělávacího procesu. Velmi pozitivně je vnímána aktivita jako prostředek profesního a odborného rozvoje žáků v kombinaci rozvoje kompetencí k podnikání. Jednotlivé aktivity byly zaměřeny na rozvoj a upevňování kulinářských technik v oblasti výroby jídel a rozvoj číšnických dovedností a technik v oblasti obsluhy hostů. V rámci projektu bylo pořízeno nové Gastrostudio, které je vybaveno veškerým potřebným inventářem pro realizaci klíčových aktivit KA4 projektu. |
|
|
V gastrostudiu se v listopadu uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojekt:
Dílčí mini projekt
Téma: Základy práce s nožem a příprava vývarů
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevnění kulinářských technik
Žáka obohatí o informace a postupy díky představením základních kulinářských technik a jejich nácvik.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části semináře. Naučí se správně používat nože a připravovat vývary pomocí základních postupů.
|
|
|
V gastrostudiu se v prosinci uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojekt:
Dílčí mini projekt Téma: Minutky a steaková masa
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevnění kulinářských technik.
Žáka obohatí o informace a postupy díky představením základních kulinářských technik a jejich nácvik.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části semináře. Naučí se vybírat vhodná masa pro minutkovou úpravu a s těmito též pracovat.
|
|
|
V gastrostudiu se v lednu
uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu:
Dílčí mini projekt
Téma: Sommelierské dovednosti
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a
podpořit rozvoj znalostí a upevnění sommelierských technik servisu
nápojů.
Žáka obohatí o informace a postupy díky představením základních technik
servisu nápojů, zejména pak vína.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části semináře.
Naučí se správnému servisu různých druhů vín a ostatních nápojů. |
|
|
V gastrostudiu se v únoru
uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu:
Dílčí mini projekt
Téma: Základní omáčky a fondy
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a
podpořit rozvoj znalostí a upevnění kulinářských technik.
Žáka obohatí o informace a postupy při přípravě základních omáček a
fondů.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části miniprojektu
kde se naučí připravovat jednotlivé druhy základních omáček a jejich
odvozenin. |
|
|
V gastrostudiu se v březnu uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu:
Dílčí mini projekt
Téma: Baristické dovednosti
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevněn technik v přípravě různých druhů teplých nápojů.
Žáka obohatí o informace a postupy při přípravě kávy a dalších teplých nápojů
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části miniprojektu kde se naučí připravovat jednotlivé druhy kávy. |
|
|
V gastrostudiu se v květnu uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu:
Dílčí mini projekt
Téma: Moderní přílohy k pokrmům
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevněni kulinářských technik a postupů při moderní přípravě příloh k pokrmům. Žáka obohatí o informace a postupy při přípravě jednotlivých druhů příloh.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části miniprojektu kde se naučí připravovat moderní a atraktivní přílohy. |
|
|
V gastrostudiu se v červnu uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu:
Dílčí mini projekt
Téma: Barmanské dovednosti
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevnění technik a postupů při přípravě míšených nápojů
Žáka obohatí o informace a postupy při práci za barem, zbožíznalství a pracovní techniky barmana.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části miniprojektu kde se naučí připravovat jednotlivé druhy míšených nápojů, práci s inventářem a komunikační dovednosti barmana s hostem. |
|
|
zavřít tuto stránku |