Dne 30. dubna se v prostorách SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře uskutečnil 2. ročník regionální soutěže mladých zedníků TOPSTAV 2024.

Heluz soutěž Kutná Hora 2024 (video na youtube.com)

Organizaci soutěže zabezpečili zaměstnanci školy ve spolupráci s odborníky ze společnosti HELUZ. Celkem se zúčastnilo 5 škol, kdy každou školu reprezentoval tým složený ze dvou žáků. Na mladé zedníky čekal náročný úkol v podobě vyzdění fragmentu z cihelných bloků HELUZ Family 44 a HELUZ 20. Soutěžní týmy škol musely v časovém limitu postavit zeď s okenním otvorem podle předané zadávací dokumentace. Rozhodčí soutěže se zaměřili na technologické postupy a precizní provedení všech nutných detailů. Podmínkou soutěže je samostatná činnost soutěžích, kdy učitelé odborného výcviku nemohli svým svěřencům předávat žádné pokyny. Letošní ročník byl velmi dobře obsazen, výkony soutěžících měly vysokou úroveň a bodové rozdíly byly minimální. Těmito slovy zhodnotil výsledky pan Ing. Zdeněk Kobza, který se svým kolegou postaral o materiální zabezpečení soutěže a celkové hodnocení jednotlivých týmů. Pohodový průběh soutěže dokreslovalo slunné počasí a podle ohlasů zúčastněných se soutěž mladých zedníků vydařila. Soutěžící si tak mohli ověřit své získané teoretické znalosti a zejména praktické řemeslné dovednosti z oboru. Každý tým si odnesl odměny v podobě cen a výherce si zajistil nominaci na letošním mezinárodní soutěž ŘEMESLO SKILL, která se uskuteční 17. – 19.9.2024 ve Vysokém Mýtě.

Děkujeme našim žákům za reprezentaci školy a hezké umístění v soutěži. Učitelům odborného výcviku za přípravu a organizaci.

Výsledkový listina:
1. místo SPŠ stavební a SOŠ a technická Ústí nad Labem
2. místo SŠ stavební Vysoké Mýto
3. místo SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora (soutěžní družstvo – Filip Bohunek, Šebl Václav)
4. místo SPŠ stavební Pardubice
5. místo SPŠ strojní a stavební Tábor