PMZ 4S 2019 01V Domově Barbora v Kutné Hoře a v Domově pro seniory v Čáslavi proběhla v měsíci květnu praktická maturitní zkouška třídy 4. S.

Pátečním dnem byly ukončeny praktické maturitní zkoušky v Domově Barbora v Kutné Hoře a v Domově pro seniory v Čáslavi, které proběhly od 13. 5. do 17. 5. 2019. Studentky oboru Sociální činnost ze 4. S v průběhu jednoho týdne prokázaly praktické dovednosti, teoretické znalosti ze sociální činnosti a neméně důležité komunikační schopnosti při individuálních a skupinových aktivizacích klientů – seniorů.

Týden maturitních zkoušek byl pro budoucí pracovníky v oblasti sociálních služeb velmi náročný. Pod přísným dohledem maturitní komise, ale i klientů samotných musely studentky, co nejlépe ukázat své znalosti a dovednosti získané během studia ve svém vybraném oboru. Děvčata bych chtěla pochválit za velmi zodpovědnou přípravu a odborné provedení aktivizačních programů s klienty. Přejeme všem studentkám, aby byly stejně úspěšné i při vykonání teoretické části maturitní zkoušky.

Zároveň bych chtěla poděkovat paní ředitelce Domova Barbora magistře Jitce Řepové a panu řediteli Domova pro seniory v Čáslavi inženýru Šorfovi, kteří nám umožnili celoroční praxi a závěrečnou maturitní zkoušku v jednotlivých zařízeních. Poděkování patří také všem pracovníkům, kteří nám věnovali svůj čas a energii ve svém náročném pracovním programu.

Mgr. Irena Kalinová, Mgr. Radka Křemenáková