391 a709e314a4037ae59a1734471b3fde1dDlouho jste o nás neslyšeli? Ano,…. Trochu jsem teď sociální sítě zanedbával. A tak Vám, naši milí přátelé,
kolegové a studenti, chci pouze říct: „ Žijeme, tvoříme a daří se nám.“ V oboru kuchař- číšník jsme úspěšně vstoupili do čtvrtého roku spolupráce s projektem Kulinářské umění. Dnes již všichni naši žáci spolu s vyučujícími využívají skvělé výukové programy tohoto projektu. Naše škola podporuje nadané žáky, a tak jsme od letošního roku též součástí Kulinářské akademie pro talentované žáky. Jedná se o jedinečný projekt prestižního vzdělávání a praktických seminářů pod vedením špičkových šéfkuchařů, kteří jsou ambasadory projektu Kulinářské umění. Naši žáci jezdí na odborné semináře, které si nadmíru pochvalují, a my jsme rádi, že je naše škola může v jejich aktivitách nejen finančně podpořit. Ostatně více uvidíte na fotkách z finálového večera Young Chef 2019, kde mimo jiné proběhlo i slavnostní zakončení studia Kulinářského umění pro pedagogy a slavnostní zahájení Akademie pro talentované studenty Kulinářského umění.
Od začátku školního roku jsme též tradičně v rámci odborného výcviku kuchařů a číšníků realizovali několik cateringových akcí k různým příležitostem. Např. Slavnostní otevření nových dílen pro strojní mechaniky, truhláře a elektrikáře. Slavnostní večeře pro naše francouzské partnery projektu Erasmus 6 a mnoho dalších. Velmi významnou akcí pak byla realizace VIP zón pro KUSK v rámci Svatomartinských husích hodů v GASK, se kterou již dlouhodobě spolupracujeme. A velká akce je před námi. Konečně jsme si s kolegy, učiteli odborných předmětů a OV splnili sen. Ano, již za několik dní otevřeme naše nové gastrostudio pro výuku odborných předmětů oboru kuchař-číšník. Teď bude teprve škola hrou J. Tato realizace by se samozřejmě neobešla bez finančních prostředků, které jsme též získali v rámci projektu IKAP, který realizuje Středočeský kraj. V těchto nových prostorách budeme též uskutečňovat mini projekty s gastronomickým zaměřením podporující rozvoj kreativity a podnikavosti. A protože jsme škola otevřená, plánujeme pro veřejnost a naše příznivce…. ale to nebudu prozrazovat, již brzy v našem městě.
Tradičně s nadcházejícím vánočním časem nás čeká ještě několik gastronomických akcí a mezitím samozřejmě i studium ve škole. A když už mluvíme o těch Vánocích, tak se chystáme 29.11.2019 trochu relaxovat před vánočním shonem a zajedeme si do německého Regensburgu nasát vánoční atmosféru našich sousedů.
Tak zase za čas se ozveme a co je nového Vám „písneme“.
Bc. Karel Polívka – ZŘ OV pro službové obory