2020 0224 Lysá226.výstava odborných škol a učilišť..od čtvrtka 20.2. do soboty 22.2.2020

Ano, i my jsme se zúčastnili veletrhu odborného školství a nabídli jsme žákům osmých a devátých tříd a přítomným zájemcům naše učební a maturitní obory a možnost nástavbového studia. Prezentovalo se zde 30 škol a odborných učilišť a to nejen ve svých stáncích, ale i na pódiu.
Zájemci mohli vidět práci kosmetiček a kadeřnic a mohli se seznámit s ostatními obory, které lze u nás studovat a to nejen na letácích, ale i rozhovorem se zástupkyněmi školy.
Současně na výstavišti v Lysé nad Labem proběhlo postupové kolo soutěžní přehlídky stavebních řemesel 2020
Cílem dvoudenního klání bylo prověřit schopnosti učňů jak po stránce praktické tak i teoretické.
Soutěže truhlářů se za naše učiliště zúčastnila dvojice žáků 2. ročníku Jakub Klohna a Jaroslav Maršík. Úkolem bylo vyrobit dřevěnou stoličku dle výkresové dokumentace. Po snaživém výkonu obsadil tento tým pěkné třetí místo.
V soutěži mladých zedníků učni pracovali s omítkami Cemix a následně vyzdívali materiálem YTONG. Zde exceloval pár Ladislav Bílek a Michal Tonyka, který celou soutěž vyhrál, a tím i postoupil do dalšího kola soutěže.
Celkově můžeme účast našich zástupců hodnotit jako velmi vydařenou, a to už samotným umístěním, ale i získáním dalších zkušeností ve svém oboru.
V celkovém hodnocení se naše škola na tomto veletrhu škol umístila na 5. místě. Prezentovala velice dobře všechny obory, které se u nás vyučují.
Mgr. Stanislava Frenglová
Ing. Miroslav Korčák
p. Stanislav Keppr