Dne 1.10.2022 jsme se připojili k akci Ochutnej Evropu, kterou pořádal Středočeský kraj v návaznosti na předsednictví ČR v EU.
Na kutnohorském Palackého náměstí jsme prezentovali pokrmy Rakouska. Návštěvníkům jsme nabízeli známý rakouský Germknödel plněný švestkovými povidly a přelitý vanilkovou omáčkou, to vše bohatě posypané mletým mákem. Další specialitou, kterou jsme připravili byl pak cibulový koláč se slaninou a sýrem. Pro žíznivé návštěvníky jsme míchali klasický Aperolspritz. Akce se velmi vydařila a nejen po koláči se jen zaprášilo.

Říjen je pro nás měsícem akcí a tak jsme pokračovali o i víkendu a 8.10.2022 se vypravili naši kadeřníci na svou první kadeřnickou soutěž, respektive Barber soutěž, která se uskutečnila v Praze v rámci výstavy BEAUTY. Naši kluci obsadili jako nováčci krásné 7. a 8. místo a účast v soutěži nebyla jistě poslední, neboť již dnes plánují účast v jarním klání v roce 2023.

Právě teď, když píši tento příspěvek probíhá v našem kosmetickém salonu ukázka Maderoterapie, parádní na tom je, že ji vede naše bývalá absolventka. Jsme moc rádi když se naši absolventi uchytí, daří se jim a pak se k nám vracejí předávat své úspěchy naši žákům a žákyním. Tak to má být…

Uzavřeli jsme smlouvy novými partnery a tak příští týden vyrazí naše kadeřnice do nových špičkových provozoven jako jsou například kutnohorský salon Wellness Hair, z Prahy pak Studio Wella nebo např. Střihová akademie. Čeká je spoustu nových zážitků, informací a skvělé praxe pod vedením mistrů v oboru.

Závěrem měsíce nás čeká prezentace realizovaných projektů na konferenci Eduzměna, která naše projekty podpořila z minigrantů a které jsme mohli díky Eduzměna realizovat.

Konec hlášení – přejeme krásné podzimní dny.

Karel Polívka – ZŘPV pro službové obory