Na pozvání starosty města Kutné Hory Lukáše Seiferta navštívili v pátek 27. ledna dopoledne studenti vyšších ročníků maturitních oborů v doprovodu pedagogů, zástupce ředitele Radka Pařeza a ředitele školy Josefa Vavřince kutnohorskou radnici. V prostorách historické audienční síně ve Vlašském dvoře besedovali se starostou a místostarostkou města Kateřinou Špalkovou o možnostech profesního uplatnění absolventů školy v technických oborech, například v technických službách města, v sociální činnosti, např. v městské pečovatelské službě a domovech seniorů a také o možnostech odborné praxe a brigád. Starosta připomněl, že město Kutná Hora a jeho organizace zde patří k největším zaměstnavatelům.

Dále byla diskutována aktivita studentů při přípravě participativního rozpočtu a starosta nabídl podporu vybraným studentským námětům a projektům. Přislíbil také, že město prověří možnosti, jak studentům usnadnit dopravu do školy a zpět. Při jednání s dopravci tak například bude požadovat, aby ve špičce trvale přeplněné autobusy byly nahrazeny vícekapacitními vozy a podobně. Byla řeč i     o možnostech získání bydlení v některém ze čtyř set městských bytů, které bývají nabízeny formou výběrového řízení na úřední desce.

Část jednání probíhajícího v příjemném a otevřeném duchu byla věnována i komunikaci města s občany a s veřejností. Přítomní byli seznámeni s hlavními komunikačními kanály města, na kterých mohou najít potřebné informace. Setkání se za kutnohorskou radnici zúčastnil i tajemník úřadu Martin Suchánek, vedoucí personálního oddělení Lenka Hotovcová a jednatel městské společnosti Technické služby Kutná Hora Jiří Chramosta. Poměrně živá debata obsáhla řadu témat zajímavých pro obě strany, které se přímo na místě dohodly na další vzájemné komunikaci a spolupráci.