Název ŠVP: Gastronomie (65-41-L/51)
Stručná charakteristika
Dvouletý studijní obor denního nástavbového studia ukončené maturitní zkouškou. Vhodné navazující studium pro absolventy tříletých oborů kuchař, číšník. Uplatnění v pracovních pozicích provozní restaurace, recepční hotelu, průvodce, pracovník cestovní kanceláře nebo agentury.
Profil absolventa
- podniká v oboru gastronomie, hotelnictví a cestovním ruchu
- sestavuje výrobní a prodejní program restaurace
- provádí činnosti spojené s provozem Front Office a Housekeeping
- využívá moderní informační technologie v hotelnictví a cestovním ruchu
Proč doporučujeme
- obor je zaměřen na oblast cestovního ruchu a průvodcovských služeb
- během studia prochází odbornou praxi v restauracích, recepcích, cestovních kancelářích
- úspěšný absolvent se může ucházet o pomaturitní studium na vysokých školách v oblasti managementu cestovního ruchu