Název ŠVP: Kuchař-číšník (65-51-H/01)
Stručná charakteristika
Jedná se o tříletý obor středního vzdělávání s výučním listem. Je určený pro chlapce i děvčata, kteří úspěšně ukončili 9. ročník základní školy. Jeho absolventi se uplatní jako pracovníci v odvětví gastronomie zejména v profesích kuchař, číšník, barman, barista, sommelier.
Profil absolventa
- zvládá základní techniky přípravy pokrmů a práce se surovinami
- používá při práci znalosti správné hygienické a výrobní praxe a HACCP
- ovládá zásady techniky obsluhy hostů a servisu pokrmů a nápojů
- využívá při své praxi znalosti a techniky práce barmana, baristy a sommeliera
- orientuje se v základech psychologie a komunikace s hostem
Proč doporučujeme
- moderní vzdělávání s využitím interaktivních podpůrných metod výuky vedené týmem praktických odborníků v gastronomi
- možnost odborného růstu v profilacích a specializace na určité odvětví gastronomie
- v průběhu studia možnost provádění odborné praxe u smluvních partnerů školy a tím i výdělku v rámci produktivní práce žáků
- zajímavé praxe přímo ve školních zařízeních např. školní restaurace kde žáci vykonávají praxi a projdou všemi činnostmi v rámci běžného gastroprovozu
- možnost zahraničních stáží v partnerských školách na Slovensku a v Německu
- možnost dalšího odborného růstu, lze pokračovat v nástavbovém studiu a složit maturitní zkoušku v navazujícím studiu zaměřeném na gastronomii
- velký zájem o úspěšné absolventy ze strany zaměstnavatelů nejen regionu, ale napříč celým odvětvím gastronomie a to v ČR i mimo ní
- perspektivní zaměstnání v dynamickém oboru služeb s velkou možností uplatnění na trhu práce
Informace k podávání přihlášek a vlastní přihlášky najdete ZDE.
Upřednostňujeme podávání přihlášek elektronicky přes DIPSY